NAJBOLJ PRODAJANO

ADAC TEST LETNIH PNEVMATIK 2018

Previdnost uči, da je za pravilno razumevanje prevoda vedno najbolje prebrati original. V današnjem času, ko nam to naredi na primer:
https://translate.google.si/#de/sl/ausreichend
Vpogled v bistvo besed v tujem jeziku, ki ga ne poznamo, ni več problem.

Letošnji test letnih gum je izvedel največji nemški avtomobilski klub v sodelovanju z vodilnimi evropskimi avto klubi in ga ni izvedel AMZS, kot se pogosto navaja. Potek testa si lahko prevedete tukaj:


https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/reifen/sommerreifentest-2018/

1.Dimenzija 175/65 R14T

Najpomembnejša ugotovitev tega testa je, da premium znamke več niso nujno najboljše. 14 letnih pnevmatik dimenzije 175/65 R 14 82 T za osebne avtomobile iz razreda malih avtomobilov je letos testiral ADAC. Dva modela pnevmatik se priporočata s sodbo ADAC "dobro". Široko središče enajstih kandidatov za testiranje z bolj ali manj izrazitimi slabostmi pa uživa presojo "zadovoljivo". Model pnevmatik z najočitnejšimi pomanjkljivostmi zaključuje test ADAC z letno pnevmatiko s sodbo "zadostno".


Pomembna ugotovitev primerjave originalnega testa z domačim prevodom je, da pnevmatike z enakim številom točk niso razvrščene po kakovosti, temveč po abecednem redu.


2. Dimenzija 205/55 R16V

Pri testu poletne pnevmatike leta 2018 je ADAC izbral 16 različnih 205/55 R 16 91 V pnevmatik za avtomobile z nizko srednjo ceno na tržišču. Na koncu preizkusa šest testnih udeležencev osvoji ADAC razsodbo "dobro". Sredino sestavlja osem modelov pnevmatik z več ali manj izrazitimi pomanjkljivostmi, ki ne presegajo sodbe "zadovoljivo". Dva izdelka večkrat ne izpolnjujeta zahtevnega testa ADAC za visoke hitrosti in zato zaključita test poletnih pnevmatik avtomobilskega kluba z oceno "primerna" pri čemer ta beseda pomeni nižjo kakovost, kot »zadovoljivo« in ima torej enak pomen, kot »priporočljivo z omejitvami« v prevodu AMZS. Tudi tu velja, da so gume z enakim številom točk razporejene po abecednem redu in ne po kakovosti.


https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2018_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx

Več o ponudbi zimskih gum pa si poglejte na:
https://vsezaavto.si/pnevmatike

Pa srečno vožnjo,

Vse za avto