Pogoji poslovanja

1. Naročila

Predstavitev izdelkov v spletni trgovini je neobvezujoči spletni katalog in ni pravno zavezujoča ponudba,. S klikom na gumb "Kupi", nastane zavezujoče naročilo izdelkov v košarici. Potrditev, sledi takoj po oddaji naročila in še ni pogodbeni prevzem naročila. Naročilo sprejmemo tako, da vam pošljemo predračun z e-pošto ali vam dostavimo izdelke večinoma v dveh dneh. Po zaključku pogodbe so vaša naročila shranjena pri nas. Vsak kupec ob dostavi prejme davčno potrjen račun. Če izgubite dokumente v zvezi s svojimi naročili, nas prosim obvestite po telefonu oz. e-pošti. Z veseljem vam bomo poslali kopijo podatkov.

 

2. Vračilo kupnine in blaga

 

Pravica kupca do vračila kupnine

(Kupec je obravnavan kot fizična oseba in nima poslovnih ali profesionalnih dejavnosti)

Pogoji do vračila

Pravico imate, da brez navedbe razloga prekličete v 14 dneh od prejema blaga. Rok 14 dni se začne z dnevom, ko ste prejeli naročeno blago (ali katerakoli oseba, ki je blago prevzela v vašem imenu in ni kurir dostave).

Stroški dostave vam bodo vrnjeni, ko dobimo vse izdelke vašega naročila!

Pogoj do vračila je izpolnjen tako, da nas (Kam-A, Bratovševa ploščad 26, 1000 Ljubljana, e-pošta: prodaja@vsezaavto.si) obvestite o svoji odločitvi.

Izvedba vračila

Ko boste svoje zadnje naročilo preklicali, se zavezujemo, da bomo vsa prejeta plačila z vaše strani vrnili v 14 dneh od trenutka, ko bomo prejeli obvestilo o preklicu zadnjega naročila, vključno s ceno poštnine , vendar brez kakršnihkoli dodatnih stroškov, ki so povezani z dejstvom, da ste izbrali način dostave, ki je drugačen od tistega, ki ga nudimo (standardna dostava)! Denar vrnemo na enak način kot smo ga prejeli od vas.

Vračilo blaga

Plačilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo blaga, ki mora biti vrnjen na naš naslov  v originalni embalaži in nepoškodovano.

Blago ste dolžni poslati na naš naslov v 14 dneh od dneva, ko ste nas obvestili o svoji odločitvi o vračilu naročila na podjetje Kam-A.  Pri tem je treba upoštevati čas dostave in tako blago pošljete pred datumom izteka. Vsi dodatni stroški poštnine vračila morajo biti kriti z vaše strani.

Izvzetja pri vračilu blaga

V primeru, da gre za del, ki je bil že vgrajen, boste morali plačati izgubo vrednosti naročenega blaga zaradi njihovega stanja. Vračilo blaga, ki je poškodovano zaradi nepravilne namestitve ali uporabe, ni mogoče.

Izjeme pri vračilu blaga

Obstajajo zakonske izjeme vračila blaga. Zato si pridržujemo pravico, da se sklicujemo na naslednja pravila: ko gre za blago, ki je predhodno popravljeno ali če je bilo pomešano z drugimi izdelki.

Vsebina zahtevka za vračilo:

(Če želite vračilo, prosimo, izpolnite obrazec in ga pošljite na naš e-poštni naslov).

- Naslovnik: Kam-A, Bratovševa ploščad 26, 1000 Ljubljana, e-pošta: prodaja@vsezaavto.si

- S dopisom vam vračam naslednje pri vas kupljeno blago: (našteti vsakega posebej)

- Naročeno / Prejeto dne:

- Ime kupca:

- Naslov kupca:

- Podpis kupca:

- Datum dopisa:

 

3. Stroški poštnine in dostave

Dostava je zagotovljena po vsej Sloveniji:

Sroški dostave so približno 5€. Nudimo brezplačno dostavo, če znesek naročila presega 50,00€ (razen za dostavo pnevmatik, kjer brezplačna dostava velja za naročilo štirih pnevmatik).

Če uporabljate plačilne metode, kot so PayPal ali nakazilo, vam ne bomo zaračunali dodatnih transakcijskih stroškov.

Dostava zunaj Slovenije:

Stroški dostave v tujino se obračunajo po veljavnem ceniku pošte in so prikazani na predračunu.

Dodatni stroški nestandardno dostavo:

Naslednji nadomestni deli se upoštevajo za nestandardne:
akumulator, katalizator, izpušni in sesalni kolektor, dušilec,  športne izpušne cevi, pragovi, blatniki, rezervoar za gorivo, spojler, priključek za prikolico, prednji okrov, notranji del pokrova motorja, pokrov motorja, izolacija motornega prostora in odbijača.

Dostava nestandardnih delov zunaj Slovenije ni mogoča!

 

Čas dostave:

V primeru, da je naročeno blago v našem skladišču, je dostava naročila v 1 do 2 dneh. V primeru, da je za pripravo vašega naročila potrebno 2 do 3 dni, je rok dostave 3 do 4 dni in v primeru priprave 3 do 4 dni, je rok 4 do 5 dni.

4. Načini plačila

Kreditne kartice:

Ko za način plačila izberete kreditno kartico, prosimo, pritisnite na “kupi.” S tem boste preusmerjeni na varno stran, kjer lahko izberete vrsto kreditne kartice. Za izvedbo plačila morate vnesti pravilne informacije kartice in potrditi plačilo. Vaša kartica bo obremenjena, ko bo vaše naročilo zaključeno. Priporočamo, da uporabite PayPal račun.

PayPal:

Ko boste oddali naročilo, boste preusmerjeni na PayPal-ovo spletno stran. Prosimo, vpišite se in izvedite plačilo. Plačilo s PayPal-om pomeni, da morate imeti PayPal račun. Dodatnih tarif ni.

Nakazilo:

Znesek za plačilo bo nakazan na naš bančni račun.
Sklic: številka naročila.
Številko naročila boste prejeli na svoj e-poštni naslov, kamor bo poslana nemudoma ob naročilu. Številka naročila, ki jo boste ob oddanem naročilu prejeli na e-poštni naslov bo prikazana ob naročilu. Blago bo poslano takoj po prejetem plačilu na naš bančni račun. V tem primeru lahko prenos na banki traja do 3 dni.

Plačilo po povzetju:

Naročeno blago lahko plačate kurirju ob dostavi, če je tako označeno pri naročilu. Dostavna služba ne razpolaga z zgoraj navedenimi plačilnimi sredstvi, temveč lahko sprejme le gotovino.

 

5. Pridržek lastninske pravice

Naročeno blago ostane naša lastnina, dokler ne dobimo celotnega plačila.


6. Jamstva

Za dostavljeno blago veljajo zakonske določbe za garancijo za vsak artikel posebej pod pogoji, kot jih navajajo proizvajalci in naši dobavitelji. Splošni garancijski rok je 12 mesecev, začne se z dostavo blaga. Škoda, povzročena zaradi, nepravilne uporabe ali zaradi pomanjkanja ali nepravilnega vzdrževanja ni vključena v garancijo. Garancija je izključena za poškodbe in škodo, nastalo zaradi neprimerne ali nepravilne uporabe (instalacije), neupoštevanja navodil ali nepravilnega ali malomarnega ravnanja. Garancija je nična, če ste vi ali druga oseba, uporabila neustrezne ukrepe in / ali poskušali popraviti sami dele, ne da bi pri nas vprašali za soglasje. V kolikor so ti ukrepi vzrok za okvare ali poškodbe, garancija ne velja. V primeru uveljavljanja garancije je vaša izbira, da izrabite svojo pravico do popravila ali dostavo novega blaga brez napak.

 

7. Varno odlaganje izrabljenih delov/ Obvestilo o odlaganju akumulatorjev

Naše podjetje zagotavlja plačilo ekoloških dajatev preko svojih dobaviteljev v Sloveniji. Na zahtevo, lahko naštejemo tudi ustrezne občinske zbiralnice (centri za recikliranje) za kraj vašega stalnega prebivališča, kjer lahko odstranjevanje poteka brezplačno v skladu z odlokom o embalaži.

Baterije vsebujejo dragocene surovine, ki so škodljive za okolje, vendar jih je mogoče reciklirati. Stare baterije, zato ne spadajo v navadne gospodinjske odpadke, temveč jih je potrebno zavreči ločeno. Trgovci imajo pravno obveznost sprejemanja vrnjenih starih baterij. Potrošniki so dolžni prinesti rabljene baterije na ustrezna zbirališča.

Baterije, ki so v skladu s predpisi za odstranjevanje lahko prepoznate po prečrtanem smetnjaku, ki je natisnjen na embalaži. Pod simbolom smetnjak lahko najdete kemijsko oznako škodljive snovi:

 

Seveda, lahko baterije kupljene pri nas, vrnete nazaj k nam na ustrezno odlagališče. Prosim, pošljite paket z zadostno poštnino s ključno besedo "odstranjevanje baterije" na: Kam-A, Bratovševa 26, Ljubljana.

Pomembno! Električna in elektronska oprema, se ne sme odlagati v gospodinjske odpadke. Potrošniki lahko pustite svojo električno opremo na enem od občinskih zbiralnih točkah (centri za reciklažo).

 

8. Odlaganje tekočin za motorje z notranjim zgorevanjem in motornega olja

Izjavljamo, da so za vse tekočine in motorna olja, ki jih dobavljamo, okoljske dajatve že plačane. Ne sprejmemo odpadnih olj in tekočin, ki se uporabljajo v motorjih z notranjim izgorevanjem ali menjalniku v skladu z našo pravno obveznostjo na našem poslovnem naslovu, ki je naveden v ponudbi. Te tekočine je potrebno odlagati v regionalnih centrih za ravnanje z odpadki ali pri pooblaščenih koncesionarjih.